In Spanje bestaan veel verschillende paprika- en pepersoorten. Allereerst heb je de zoetere en mildere soorten, die ‘pimientos’ worden genoemd. De ‘guindillas’ zijn de scherpe varianten -denk aan wat wij Spaanse pepers noemen. Onder de paprika´s heb je o.a. de ‘pimientos de Padrón, kleine groene paprikaatjes oorspronkelijk uit Padrón (Galicië), die gefrituurd worden, de ‘ñoras’, zoete, ronde en dikhuidige paprika’s uit Murcia, veelal gedroogd, en de ‘pimientos del piquillo’ (puntpaprika’s).
De ‘pimientos del piquillo’ zijn kleine kegelvormige rode paprika’s met een zoete milde smaak. Ze worden geproduceerd in Lodosa (Navarra) en hebben een speciaal keurmerk (Denominación de orígen). Ze zijn ideaal om te vullen met vlees of vis.
‘Pimientos del piquillo’ hebben een rookachtige smaak doordat men de schil af blakerde. Wij hebben de Pimientos steeds op onze kaart, gevuld met varkensvlees en met een heerlijke saus die je nadien helemaal verorbert met je brood…Beloofd!!!!